søndag 17. august 2008

Skoleklar og "tannløs"

Da er den minste av mine to barn ikke så liten lenger; i morgen er hun sannelig skolejente. Jeg kan ikke tro det - tiden har flydd avgårde. På mange måter vemodig, men samtidig deilig, at hun begynner å bli så selvstendig. Hun møter skoledagen med et rykende ferskt tomhull i tanngarden på overmunnen. De to fortennene har vært løs en liten stund og i går fikk den ene litt "hjelp" etter at hun kræsjet med en venninne på trampolina. I dag var tanna blitt blå og vi ringte derfor tannlegevakta. Etter og ha tatt røntgenbilde ble det heldigivs konstatert at alt stod bra til med de nye tennene, men tannlegen ville likevell trekke den skadde melketanna. Siden hun er hjerteoperert, og har ett "fremmedlegeme" i hjertet, må hun ha endokardittprofylakse. Det er ett så stilig ord at jeg bare måtte bruke det:), selv om det sannsynligvis betyr svært lite for de fleste. Det betyr ganske enkelt at hun får en real dose antibiotika før hun skal trekke tenner (som ved alle andre andre tilfeller av "operative" inngrep). Jenta er like lykkelig og venter på tannfeen.

Om det er rart at Melina blir skolejente om noen timer er det ubegripelig at Maiken tar til med sitt andre år på videregående skole. Små milepæler for ungene og en enorm milepæl for mammaen deres:)

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Gosh, de jentene dine er så nydelige, trenger jo ingen livlig fantasi for å se hvem de har det etter heller da...

vettu, jeg ønsker lillesnuppa di ekstra masse lykke til på første skoledag, kan tenke meg at sommerfuglene til både liten og stor er på plass......gleder meg til å se mere bilder fra den store dagen forhåpentligvis...klem

Eli Kristin sa...

Åååå så herlig tannløs skolejente, hi-hi! :) Alltid spennende med tannfeen ja!

Sagt det før, sier det igjen.. du har to utrolig nydelige jenter.
Håper det var en flott 1ste skoledag for små og store i hjemmet. Det var det her ;)

Silje sa...

Så bra at tanna kom ut til slutt! Fine bilder som sikkert kommer til å gjøre seg godt på en LO;)

Håper 1. skoledag ble flott!

Torill sa...

Så nydelige jenter du har!
Håper de har hatt en flott 1.uke!!!
ha en super helg videre!