søndag 31. desember 2006

Overflod!

Ja det tror jeg er det ordet som beskriver denne jula best. Egentlig en ganske egoistisk høytid. Den egentlige grunnen til at vi "feirer" jul mister fokus; knapt et barn tenker vel på opprinnelsen om det blir spurt. Melina er standhaftig; vi feirer jul for at vi skal få pakker og for at nissen skal få komme å besøke alle barna. 3. juledag, i en stille stund for meg selv, bestemte jeg meg for at i år ville jeg være nisse selv. Og det ville jeg være for et barn som virkelig trengte det. Ikke et som Melina, som fikk sin syvende "stordukke" til jul, men til et barn i en del av verden der de ikke kjenner til det som er blitt den norske betydningen av jula. Jeg bestemte meg for å sponse et barn fra Equador, og valget fallt på lille nydelig Emily som jeg fant på children.org. Denne julen kan jeg skryte av at jeg ga bort noe virkelig betydningsfullt..
Forøvrig har det ikke blitt mye scrapping i julen. Men en LO fikk jeg da tid til.. Godt nytt år alle!!!

7 kommentarer:

Linda sa...

Huff, ja oveflod er rette ordet. Overflod av mat og ting... Men jeg er så glad for at Mathias får vokse opp i trygghet og varme og ikke mangle noe, men det å lære dem at det ikke er noe som er naturligvis alltid er nok viktig. Veldig fin julegave du hadde gitt til noen som virkelig trenger det.

Og layouten var knallfin! Du lager så mye fint. :-)

Ønsker deg et riktig godt nyttår, Hege! :-)

Hege sa...

Enig Linda - vi har mye å være takknmelige for.

ania sa...

En skjønn jente du har bestemt deg for å sponse! Og en veldig fin beslutning! LO'en er skjønn - liker godt bruken av scalloped edges her! :)

ania sa...

Godt nytt år forresten!! :) :)

Helle sa...

Godt nyttår til deg, Hege.
Jeg syns julens overflod blir mer og mer voldsom for hvert år som går. Her i huset prøver vi så godt vi kan å begrense gavestrømmen, blant annet får ungene mange ting sammen som de må dele på. I tillegg bruker vi en del tid før jul på veldedighet, her nede er det mange organisasjoner som hjelper lokale barnehjem og sånt, vi kjøper mat og godteri og leker som da deles ut til familier som trenger det. Dette syns barna mine er veldig fint, og jeg merker at det "går inn".

Tenk så heldige vi er, for en rikdom vi lever i, på alle måter. Det gjør godt å dele litt.

Ha en fin kveld!!

Monica sa...

Godt nytt år Hege :)
Så fin ting å gjøre, ingen tvil om at det er mange der ute som trenger vår hjelp.
Er enig at det kan bli vel mye ila julen, man ser det veldig tydelig da...selv om det nok er mye av det hele tiden...sånn egentlig.
Så det var som sagt en fin ting å gjøre :)
Nydelig LO! :)
Ha en kjempefin helg.

Lene sa...

Denne posten din fikk meg til å tenke - du har jo så rett, så rett!
Så nå skal jeg jammen følge ditt eksempel, og sponse et barn jeg også.
Takk for "inspirasjonen"!